Pieczenie i dekorowanie slodkosci.
Blog > Komentarze do wpisu

TORT BIEDRONKA

Gotowy! Ja jestem zadowolona z efektu :-) nie moge sie doczekac jak go wrecze Adze.

 

Ale od poczatku:

TORT BIEDRONKA

3 krazki czekoladowego biszkoptu ( nasaczyc alkoholem)

masa:

bita smietana,biala czekolada i wiorki kokosowe, zelatyna, dzem porzeczkowy

masa cukrowa: biała, czerwona, czarna

 

1.Uzyskanie kształtu półkola

Wybrac odpowiednia miske i wyłozyc ja folia spozywcza 

Jeden krazek biszkoptu pociac na trojkaty, ulozyc w misce, wysmarowac dzemem

2.Dodac mase i przylozyc kolejnym biszkoptem (okragly - mniejszy)

3.Znowu wylozyc mase i przykryc ostatnim biszkoptem 

4.Wlozyc do lodowki na conajmniej 2 godziny ( ja zostawilam na cala noc)

5.Wylozyc torta na podstawke.

5.Posmarować dżemem i przyłozyć mase cukrowa. Najpierw czarną

a pozniej czerwoną

6.Nastepnie przygotowujemy oczy

7.Pozostało przykleić kropki :)

A oto efekt końcowy:

Zdiecia autorstwa moje męża.

niedziela, 14 sierpnia 2011, martarozycki

Komentarze
2011/08/15 01:01:37
ha! przepiękna biedronka:D rozbroiła mnie :)
-
2011/08/15 16:13:29
dziekuje bardzo za komentarz :) pozdrawiam
-
2011/08/25 21:13:25
Mistrzyni! :D urocza biedrona! wierz mi, że nie miałabym serca jej rozkroić :P
-
2012/03/10 19:33:26
mam pytanie kupiła pani gotową masę czarną czy zrobiła pani sama jeśli tak to jak udało śię uzyskac tak głęboką czerń?
-
2012/06/06 15:49:53
tak kupilam gotowa czarna mase plastyczna, ale rowniez mozna uzyskac taka czern poprzez dodanie barwinka ze zdwojonym pigmentem( exstra black) tak samo czerwony i super bialy kolor trudny jest do uzyskania poprostu miesza sie z barwinkami exstra.
Pozdrawiam, dziekuje za odwiedziny
-
2013/12/03 11:54:21
Jaka jest średnica tortu ?